SALONG AQUA ÄR DIPLOMERAD FÖR MEDICINSK HÅLTAGNING

MEDICINSK HÅLTAGNING - SÅ HÄR GÅR DET TILL

 

1. MARKERA

Platsen där du vill ha smycket markeras med en kirurgisk märkpenna.

 

2. TVÄTTA

Huden rengörs noggrant med spritservetter.

 

3. Sterila engångsprodukter

Hålen görs med håltagningssmycken som sitter i  engångshållare. Alla delar som man kommer i kontakt med är sterila.

 

4. Hål i båda öronen samtidigt!

Ingen mer tvekan inför andra hålet. Det går snabbare, känns tryggare och är mer skonsamt för barnen.

Med sjukvården som förebild!

Den medicinska håltagningen bygger på modern s k aseptisk teknik från sjukvården. Det innebär att alla  produkter och metoder är säkert utformade för att undvika smittspridning i samband med håltagningen.

Den sterila metoden gör din håltagning hygienisk och säker!

INGA KONTAKTALLERGIER?

Har du inga kontakt­allergier?

Så bra! Då kan vi hjälpa dig att undvika dem även i fortsättningen. Allergier kan utvecklas när som helst i livet, och en håltagning gör dig mer sårbar för olämpliga material, som nickel, guld, kobolt, epoxy o s v. Det är därför vi är mycket noggranna med att bara använda de allra säkraste materialen.

 

Snälla material, även för allergiker

Våra håltagningssmycken för öronen är utvecklade i samråd med hudläkare, för att passa alla, även dig som redan är allergisk. Du väljer mellan noga utvald plast och titan, av rena medicinska kvaliteter. Ytbeläggningen läggs enbart på de delar som inte kommer i tät kontakt med huden.

HÅLTAGNINGSSMYCKEN FÖR BÄSTA LÄKNING

De smycken som används när du tar hål i öronen är inga vanliga örhängen. De är specialdesignade för att hjälpa till med läkningen, och för att du enkelt ska kunna byta till vanliga örhängen efter läkningsperioden.

 

Låset är nyckeln till god läkning

När det kommer luft till det nytagna hålet i örat läker det bättre. Därför sitter Blomdahls lås alltid fast längst ut på stiftet och kapslar in spetsen. Låset går därmed inte att föra in på stiftet som på vanliga örhängen. På så sätt kommer det alltid luft till det nytagna hålet.

 

Luftig läkning med längre stift

För att det nytagna hålet ska hållas luftigt och läka utan problem, är det viktigt att håltagningsörhängets stift är lagom långt. Men olika örsnibbar är olika tjocka. För lite kraftigare örsnibbar finns det därför håltagningsörhängen med extra långa stift.

 

Säkrare vid bytet av örhängen

Efter läkningen kan du ta ut håltagningsörhängena och sätta i andra. Men huden som bildats är tunn och skör, det tar upp till ett år innan det är helt läkt. Hålen har också en tendens att krympa. Håltagningsörhängen är därför gjorda lite större och därmed skadas inte huden lika lätt när du byter örhängen.

INNAN DU SKA TA HÅL I DINA ÖRON

När du ska ta hål i öronen

Före öronhåltagningen kommer du att få intyga att du har tagit emot ett skriftligt skötselråd, och att du godkänner villkoren i detta.

Villkoren är:

  • · Jag är minst 18 år. Om inte, ska målsman godkänna villkoren.
  • · Jag/minderårig är fullt frisk och har inte några åkommor som gör att man bör avstå från öronhåltagning.
  • · Efter håltagningstillfället är hålen i öronen mitt eget/min målsmans ansvar. Ett nytaget hål i örat är ett litet sår. Därför är det viktigt att ta hand om det på rätt sätt under läkningsperioden, så att det inte blir infekterat. Genom att följa skötselråden minimerar jag risken för infektion.

SÅ HÄR GÖR DU EFTERÅT

Skötselråd – Så gör du medan hålen läker

  1. Rör aldrig öronen utan att först tvätta händerna.
  2. Rengör de nytagna hålen i öronen noggrant, fram- och baksida, morgon och kväll. Låt örhängena sitta i, även vid ren­göring.

    Använd flytande tvål och rengör gärna i samband med dusch/ hårtvätt. Skölj noga med rinnande rent vatten och torka torrt med rent papper eller ren tops. Övrig rengöring görs med Blomdahl Piercing Aftercare rengöringsservetter, ( finns hos oss) som är skonsamma mot huden. Med dessa kommer du åt att rengöra mellan öra och smycke/lås. Låt lufttorka. Använd en ny servett per öra och rengöringstillfälle. Obs! rengör inte med sprit/alkohol.

  3. Se till att det alltid är rent, torrt och luftigt runt de nytagna hålen.
  4. Täck öronen när du använder hårspray, parfym, smink, hårfärgningsmedel mm.
  5. Var extra försiktig när du drar kläder över huvudet så att örhängena inte fastnar i kläderna.
  6. Vid bad i bassäng, sjö eller hav: Vänta med att bada så länge som möjligt eller undvik att ha huvudet under vattnet. Efter bad, rengör antingen med flytande tvål eller Blomdahl Piercing Aftercare, rengöringsservetter – se punkt 2 ovan.
  7. Efter ca 6 veckor (ca 12 veckor för brosk) kan du byta till andra örhängen. Så här tar man bort håltagningsörhänget: Tvätta händer och öron noggrant, byt gärna direkt efter dusch/hårtvätt. Ta tag i smyckesdelen på örats framsida. Ta även tag i låset på örats baksida, med andra handen. Vicka sedan låset bestämt fram och tillbaka tills det lossnar. Ta försiktigt ut håltagningsörhänget och sätt i ett rent örhänge.
  8. Det tar upp till ett år innan hålen är helt läkta, så tänk på följande:

    Var aldrig utan örhängen, eftersom hålen kan krympa och/eller växa igen.

    Var försiktig vid byte av örhängen. Eftersom huden som har bildats inuti hålen är tunn och skör, är det lätt att den skadas och att det uppstår en infektion. Rengör därför örhängen och händer innan bytet, samt fortsätt hålla rent, torrt och luftigt runt hålen. Om du använder örhängen med lås, bör låsen inte tryckas tätt mot örats baksida.

    En håltagning i örat gör huden extra känslig och risken för allergi är som störst under det första året. Därför bör du vara extra noggrann i ditt val av örhängen. I samråd med hudläkare har Blomdahl utvecklat bevisat snälla smycken som passar alla, särskilt dig som precis har tagit hål i öronen. Dessa örhängen används av oss på Salong Aqua.

VIKTIGT!

Rodnad och/eller svullnad och/eller smärta och/eller utslag kan tyda på infektion. Om hålet är i den mjuka delen av örat, den s k örsnibben, ta ut örhänget och tvätta rent/desinficera. Om det inte börjat bli bättre när du vaknar nästa dag, kontakta läkare. Om hålet är i örats brosk ta ut örhänget, tvätta rent/desinficera och kontakta läkare omedelbart.